Valkosuklaa-kookoslumipalloja pakkassäiden kunniaksi

Herkullisia ja terveellisiä lumipalloja.

Paremmin ei voisi joulukuu alkaa: maahan on satanut kunnon lumikerros, ulkona paukkuu neljäntoista asteen pakkanen ja pakkassäiden luvataan sen kun jatkuvan.

Viikonloppu on mennyt jouluisissa tunnelmissa, sillä paitsi että Jouluradio aloitti viime yönä soitantansa, olohuoneen nurkassa komeilee jo pikkuinen muovikuusi. Aikaistahan vielä on, mutta en vain voinut vastustaa, varsinkin kun ilmatkin ovat muuttuneet niin jouluisiksi. Sitäpaitsi, kuka on sanonut että kuusen voi tuoda sisään vasta aatonaattona? Italiassa ei ainakaan kukaan. Minulle vannotuneelle joulukuusifanille tutustuminen italialaiseen joulunviettokulttuuriin onkin ollut onnenpotku:

Italiassa joulukuusi tuodaan sisälle silloin kun siltä sattuu tuntumaan, mutta yleensä viimeistään viikko tai pari ennen joulua, ja tämän perinteen olen ensimmäisten joukossa poiminut omaan joulunviettooni.

Yleensä Italiassa kuusi on muovia, kuten meidänkin "pikkujoulukuusemme", mutta oma jouluni ei kyllä muovikuusen kanssa oikealta joululta tuntuisi. Siksipä muovinen puu saa väistyä oikean tuoksuvan kuusen tieltä heti, kun niitä aletaan myydä.

Paitsi joulukuusen koristelua ja pakkassäissä ulkoilua, viikonloppuun on kuulunut reseptikokeiluja. Syntyihän se sittenkin, resepti CocoVin reseptikilpailuun. Vaikka silmänpainetippojen sivuvaikutukset eli kaikenlainen etominen ja pahoinvointi ovat kiusanneet edelleen, nämä maistuivat hyviltä, mikä osaltaan kertoo jotakin. Myös rusinoita tavallisesti vieroksuva mieheni maiskutteli hyvällä halulla omaa lumipalloaan. Terveellistä, hyvää ja helppoa! 

VALKOSUKLAA-KOOKOSLUMIPALLOT
(n. 30 kpl)
Gojimarja on yksi terveellisimmistä ruoka-aineista.

2 dl cashew-pähkinöitä
1 dl gojimarjoja
1 dl rusinoita
0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
100 g valkosuklaata
kookoshiutaleita 
Soseuta tehosekoittimella pähkinät, gojimarjat ja rusinat mahdollisimman hienoksi tahnaksi. Lisää sulatettu kookosöljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta pienen mansikan kokoisia palloja:
Tässä vaiheessa lumipallot muistuttavat vielä erehdyttävästi lihapullia...

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja valuta jokaisen pallon päälle suklaata:
...mutta valkosuklaakuorrutus muuttaa kaiken.

 Ripottele heti kuorruttamisen jälkeen pallojen päälle kookoshiutaleita, ja laita jääkaappiin kovettumaan. Säilytä viileässä. 

Valmiit lumipallot.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi koronavirus ei ole vain mikä tahansa influenssa, vanhusten tauti tai Italian vaiva, vaan vaarallinen kaikille meille

Meillä sairastetaan ehkä koronaa, ja pelottaa että lapsellamme raju tautimuoto. Olisi sata muutakin huolta ja kysymystä, mutta mistä saamme tietoa ja apua?

Minulla voi olla korona, mutta en pääse testiin ellen mene sairaalakuntoon - Toimikaa ajoissa, kuuluvat epätoivoiset varoitukset Italiasta

Tällaista on arki karanteeni-Italiassa - tyhjät kadut, autiot piazzat, taskussa kulkuluvat. Tämä voi olla edessä Suomessakin, mutta se on parempi kuin olla tekemättä tarpeeksi

Hoitohenkilökuntaa ilman maskeja, sairaat ihmiset jonottavat ulkona viimassa, taksista pyörtyy maskipotilas asfaltille - tämä on todellisuus Laakson koronaterveysasemalla