Rauhoittava kaakaojuoma ja muita paastopäivän herkkuja

Rauhoittava iltajuoma: kaurajuoma-appelsiinisuklaakaakao.
Rooman pääsiäissyöminkien ja Lontoon pika- ja ravintolaruokamaratonin jälkeen oli väistämätöntä, että tehosekoitin oli ennemmin tai myöhemmin kaivettava taas esille. Mehupaastopäivä näki viimein päivänvalon, muutaman epäonnistuneen ja aamuiseksi vihersmoothieksi typistyneen yrityksen jälkeen.

 Viimeinen nitti oli, kun taas kerran luin lehdestä, kuinka jälleen joku julkkis oli tehnyt täysremontin ruokailussaan, jättänyt herkut, tervehtynyt ja hoikistunut tuosta vain. Jos kerran hänkin ja niin monet muutkin sellaiseen pystyvät, niin miksi minä en saa edes yhtä mehupaastopäivää viikossa pidettyä?

Luonnon ja terveellisyysvakaumuksen päälle ottaa. Kaiken lisäksi olo alkaa pääsiäissuklaan pitkittyneen syönnin (lue: järjestelmällisen lipsumisen karkkilakosta) jäljiltä olla todella tunkkainen, hiilaripöhö vaivaa ja kaktuskin asustelee sitkeästi kurkussa jo viidettä päivää.

Entäs nyt, päivän kestäneen mehulitkujen juonnin jälkeen?

Jälleen kerran on sanottava, että toimii! Olo ei pitkään aikaan ollut tuntunut niin ravitulta ja tasapainoiselta kuin vihreän voimasmoothien juomisen jälkeen, jota englantilaisessa terveyslehdessä (josta reseptin sovellettuna nappasin)kehuttiin suorastaan "nuorennuspommiksi".

Päivän ruokalista näytti tältä:

Aamiainen klo 8.00: Hedelmäsmoothie, jossa 2 kiivihedelmää, 2 appelsiinin puristettu mehu, 1 rengas tuoretta ananasta ja 1 tl vehnänorasjauhetta. Muki vihreää teetä.

Välipala klo 10.30: Smoothie, jossa 2 dl mustikoita ja 2 dl luomukaurajuomaa. Vihreää teetä.

Lounas klo 13.30: Avokado-tuorehernekeitto. Mahtavan maukas, samettinen ja lähes raakaruokaa.

AVOKADO-TUOREHERNEKEITTO (1-2 hengelle)


200 g pakasteherneitä
1 kypsä avokado
3 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
3 sellerinvartta
ruususuolaa, valkopippuria, chiliä
oreganoa, rosmariinia (tuoretta tai kuivattua)

Pilko valkosipulinkynnet ja kuullota kevyesti öljyssä kattilassa. Lisää 3 dl vettä ja herneet, kiehauta vesi ja poista liedeltä, älä keitä herneitä. Anna jäähtyä hiukan. Lisää pilkotut sellerit, mausteet ja yrtit, soseuta tasaiseksi. Lisää lopuksi avokado ja soseuta. 





Päivällinen klo 17.30: Vihreä "nuorennussmoothie", jossa pari kourallista baby-pinaattia, 3 sellerinvartta, kourallinen sitruunamelissaa, 1 banaani, 1 omena, 1 sitruunan mehu. Maku ei ollut aisteja hivelevä, mutta juoma täytti ihmeesti ja jälkikäteen tuli todella hyvä olo! Muki valkoista teetä, vajaa teelusikka kylmäpuristettua kookosöljyä ja chlorella-tabletteja.

Jo pelkistä smoothien aineksien katselemisesta piristyy, niin värikkäitä ne ovat.
Iltajuoma: 2 dl lämmintä kaurajuomaa ja 2 isohkoa palaa tummaa appelsiinisuklaata sulatettuna sekaan. Huippuhyvä, samettinen yhdistelmä, vähintään yhtä hyvää kuin tavallinen maitokaakao. Juoma oikein hyväili suuta alas kurkkuun valuessaan, ja rauhallinen olo ylsi vatsaan asti kaurajuoman vatsaa hellivien kuitujen takia. Päälle vielä kamomillatee, ja johan alkavat tyyny ja peitto kutsua. 

Päivän päätteeksi olo on kevyt mutta ravittu, rauhallinen ja rento. Kuituja päivän ruoka-annos toi 36 grammaa, mutta vatsa ei tunnu sitä protestoivan, vaikka tavallisesti kuitumäärä jää varmasti paljon alemmas.

Kuvittelua ja sattumaa tai ei, mutta flunssan oireetkin tuntuvat heti vähäisemmiltä, vaikka aamulla vielä palelsi ja kurkkua kivisti. Vitamiinitankkaus ei joka tapauksessa ainakaan huonoa ole tehnyt kevään katupöly-, allergia- ja viimeisten talviflunssavirusten liikeelläoloaikaan. Enkä aio palata entiseen heti huomennakaan, vaan runsas tuoreiden kasvisten käyttö laadukkaalla proteiinilisällä saa luvan jatkua. 

Tavoitteena terveempi ja energisempi minä, eikä pari nuorennusikävuottakaan iholla olisi pahitteeksi. Paistaessaan taas häikäisevästi aurinko on paljastanut paitsi maan lumen alta, myös talven väsyttämän, kalpean kasvojen ihon.  Pisamat auttavat jonkin verran, mutta todellista ja terveellisempää hehkua iholle tuo vähäsokerinen, vitamiinipitoinen ruoka. Niin se vain on, sanoivatpa kasvorasvamainostajat ja ihmeseerumikauppiaat mitä tahansa.



Kommentit

  1. Hei!
    Blogissasi on monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammassärkyni todennäköinen syy on niin naurettava etten ole uskoa sitä todeksi

Juoksuharrastuksen aloittaminen vuosien tauon jälkeen – Juoksen kuolemaa karkuun

Leivinuunin lämmitys - miksi se on niin vaikeaa eikä tuli syty?

Miltä tuntuu kevään valo? Haparoivia yrityksiä kertoa se sanoin: "Vain se mitä kirjoitan on totta"

Kaduttaako, etten ottanut lapsille rotavirusrokotetta?