Valkosuklaa-kookoslumipalloja pakkassäiden kunniaksi

Herkullisia ja terveellisiä lumipalloja.

Paremmin ei voisi joulukuu alkaa: maahan on satanut kunnon lumikerros, ulkona paukkuu neljäntoista asteen pakkanen ja pakkassäiden luvataan sen kun jatkuvan.

Viikonloppu on mennyt jouluisissa tunnelmissa, sillä paitsi että Jouluradio aloitti viime yönä soitantansa, olohuoneen nurkassa komeilee jo pikkuinen muovikuusi. Aikaistahan vielä on, mutta en vain voinut vastustaa, varsinkin kun ilmatkin ovat muuttuneet niin jouluisiksi. Sitäpaitsi, kuka on sanonut että kuusen voi tuoda sisään vasta aatonaattona? Italiassa ei ainakaan kukaan. Minulle vannotuneelle joulukuusifanille tutustuminen italialaiseen joulunviettokulttuuriin onkin ollut onnenpotku:

Italiassa joulukuusi tuodaan sisälle silloin kun siltä sattuu tuntumaan, mutta yleensä viimeistään viikko tai pari ennen joulua, ja tämän perinteen olen ensimmäisten joukossa poiminut omaan joulunviettooni.

Yleensä Italiassa kuusi on muovia, kuten meidänkin "pikkujoulukuusemme", mutta oma jouluni ei kyllä muovikuusen kanssa oikealta joululta tuntuisi. Siksipä muovinen puu saa väistyä oikean tuoksuvan kuusen tieltä heti, kun niitä aletaan myydä.

Paitsi joulukuusen koristelua ja pakkassäissä ulkoilua, viikonloppuun on kuulunut reseptikokeiluja. Syntyihän se sittenkin, resepti CocoVin reseptikilpailuun. Vaikka silmänpainetippojen sivuvaikutukset eli kaikenlainen etominen ja pahoinvointi ovat kiusanneet edelleen, nämä maistuivat hyviltä, mikä osaltaan kertoo jotakin. Myös rusinoita tavallisesti vieroksuva mieheni maiskutteli hyvällä halulla omaa lumipalloaan. Terveellistä, hyvää ja helppoa! 

VALKOSUKLAA-KOOKOSLUMIPALLOT
(n. 30 kpl)
Gojimarja on yksi terveellisimmistä ruoka-aineista.

2 dl cashew-pähkinöitä
1 dl gojimarjoja
1 dl rusinoita
0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
100 g valkosuklaata
kookoshiutaleita 
Soseuta tehosekoittimella pähkinät, gojimarjat ja rusinat mahdollisimman hienoksi tahnaksi. Lisää sulatettu kookosöljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta pienen mansikan kokoisia palloja:
Tässä vaiheessa lumipallot muistuttavat vielä erehdyttävästi lihapullia...

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja valuta jokaisen pallon päälle suklaata:
...mutta valkosuklaakuorrutus muuttaa kaiken.

 Ripottele heti kuorruttamisen jälkeen pallojen päälle kookoshiutaleita, ja laita jääkaappiin kovettumaan. Säilytä viileässä. 

Valmiit lumipallot.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hammassärkyni todennäköinen syy on niin naurettava etten ole uskoa sitä todeksi

Miten savusauna lämmitetään ja miksi sen löylyt ovat täydelliset kuin vanha parisuhde

Savusauna, raskaus ja häkämyrkytys: ainekset pahimpaan painajaiseeni

Polttavia hetkiä Välimeren rannalla - mitä tehdä, kun meduusa pistää?

Leivinuunin lämmitys - miksi se on niin vaikeaa eikä tuli syty?